PM-International & Cologne List®

Produktsikkerhet ligger i FitLines blod

Kölner Liste® viser alle FitLine-kosttilskudd og sikrer at produktene regelmessig testes for potensielt dopingrelevante stoffer.

Kölner Liste® er et initiativ innen sport, og lister opp kosttilskudd (NEM) som er testet for dopingmidler og stimulanter, og gir idrettsutøvere og produsenter en uavhengig serviceplattform og dermed gjennomsiktig produktinformasjon i interesse for alle involverte.

Partnerskap PM International og Kölner Liste®

Samarbeidet mellom Kölner Liste® og PM-International har eksistert siden 2006 og derfor fra begynnelsen. Som en grunnlegger av dette eksklusive transparensinitiativet for NEM-markedet, understreker PM-International sin forpliktelse til større sikkerhet og åpenhet i både profesjonell og amatøridrett. En studie av Institute of Biochemistry i 2004, finansiert av IOC (International Olympic Committee), viste at 15% av de testede kosttilskuddsproduktene inneholdt anabole stoffer som ikke var oppgitt på emballasjen. Disse resultatene skyldtes muligens forurensning i produksjonsprosessen og hadde ingen reell dopingeffekt. Likevel kunne disse muligens ført til positive dopingprøver. Idrettsutøvere og kosttilskuddsprodusenter var like sjokkerte.

Som en direkte konsekvens av denne studien uttrykte en rekke selskaper, inkludert PM-International, ønsket om å få testet produktene sine for potensiell forurensning. Fremfor alt tjente dette til å utfylle de interne kontrollprosessene som allerede var innført. Som fagpersoner på området, som fysioterapeuter, teamleger og idrettsutøvere, har gitt uttrykk for bekymring for produktsikkerhet når det gjelder anabole steroider, steroider og andre antidopingmidler, har PM-International proaktivt tatt initiativ til å lete etter en kompetent analysepartner , Innsynet i fordelene ved en uavhengig institusjon som bringer klarhet i markedet, har ikke lenge før for både idrettsutøvere og produsenter. I løpet av de siste 10 årene har Kölns List® laboratoriepartnere lagt til nesten 600 produkter på listen, med flere lagt til hvert år.

Produktsikkerhet

Opprinnelig lanserte FitLine med noen få produkter på listen, og over tid ble alle FitLine-tilskudd lagt til. Inkludert den siste produktutviklingen: NO-Booster, Munogen. Erfaringene og kunnskapen, som PM-International også kunne oppnå takket være samarbeidet med Kölner Liste®, førte til slutt indirekte til sitt eget førsteklasses utstyrte laboratorium. Ved hjelp av gasskromatografi, massespektrometri, har vi vært i stand til å utføre våre egne deteksjonskontroller og dermed utdype vår interne deteksjonsgrense før produktene blir sendt til Kölner Liste® for analyse. I 2014 var PM-International den første samarbeidspartneren som har publisert et sammenlignbart produktsortiment av kosttilskuddsproduktene sine på Kölner Liste® og å få dem testet regelmessig og uavhengig. Siden grunnleggelsen av Kölner Liste® og starten av FitLine kosttilskudd produktanalyse og etter hundrevis av analyserapporter, er ikke et eneste positivt tilfelle av dopingmidler eller sentralstimulerende midler så langt blitt identifisert.

PM International og Kölner Liste

PM-International AG utvikler og selger høykvalitets, selvutviklet og hovedsakelig patentert kosttilskudd og kosmetikk av egne merkevarer FitLine® og BeautyLine® i premiumsegmentet. Selskapets kjernekompetanse er næringstransportkonseptet: Det eksklusive næringstransportkonseptet (NTC®) bringer næringsstoffene nøyaktig dit de trengs – akkurat der de trengs – til det cellulære nivået! Fra innsiden og utsiden. For å sikre en gjennomgående høy produktkvalitet, sjekker PM-International kontinuerlig produktene uavhengig av TÜV SÜD ELAB. Ved å skanne en OR-kode på produktemballasjen, kan produktforbrukeren direkte få tilgang til en webside på TÜV SÜD ELAB og kan se analysene. Dette tilbyr for øyeblikket ingen konkurrent.

Det er solgt langt mer enn 400 millioner FitLine®-produkter over hele verden – mange kunder bruker FitLine® regelmessig, inkludert mange toppidrettsutøvere. Innenfor rammen av et hittil unikt sportsmarkedsføringskonsept, eksisterer det samarbeid blant annet med det tyske, det østerrikske og det polske skiforbundet (DSV, ÖSV, PZN), det tyske ishockeyforbundet (DEB), det tyske sykkelforbundet (BDR), det tyske friidretten Association (DLV), Swiss Sliding Association (inkludert Bob), Swiss Handball Federation (SHV) og Luxembourg Basketball Association (FLBB).

PM-International selger kvalitetsproduktene sine i over 40 land over hele verden. I 2017 var PM Groups samlede omsetning 632 millioner dollar.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70