Gazpacho med yoghurt mayo dukkert

Ingredienser til gazpacho (for 4-6 personer):

  • 1 kg biff tomater
  • 2 røde paprika
  • 1 grønn agurk
  • 1 stor husløkløk
  • 1 varm chili pepper
  • 1-2 tær hvitløk
  • 100 g våningshusbrød
  • 3 ss olivenolje
  • 1-2 ts sherry eddik
  • Salt
  • Sukker
  • litt vann

Skrell hvitløk og løk og kutt i små terninger. Kjern chili pepper og hugg det grovt. Varm olivenoljen i en panne og stek de tilberedte ingrediensene til fargeløs. Tilsett ca 3 ss vann og simer i tre minutter, og la det avkjøles.

Fjern peeling av pepper og agurk med en peeler og klipp stenglene fra tomatene. Klipp de rå grønnsakene og brødene i bittestørrelser. Legg alle ingrediensene og de dampede krydderene i en blender og finpuré i minst 2-3 minutter. Kryd blandingen med salt og sukker. Pass så gjennom en fin sil. Det er litt av et problem, men det er den eneste måten å få en ideell suppe konsistens. Krydder den kalde suppen med sherry eddik (alternativt: balsamicoeddik), olivenolje og igjen salt og sukker.

Ingredienser for yoghurt mayo dukkert og brød:

  • 3 ss majones
  • 3 ss (1%) yoghurt
  • 1 organisk kalk
  • 4 stykker brød
  • Sukker
  • Salt
  • Olivenolje

Gni av halvparten av kalkskallet og klem ut juiceen. Bland majones og yoghurt og krydre med salt, sukker, limejuice og limezest.Stektskiver av brød i stekepanne til sprø og gyldenbrun.Fyll gazpacho i dype plater og legg til en tykk klump med yoghurt mayo krem. Server med sprøbrød. Forfriskende og deilig!

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70