Farlig blanding – synephrine og koffein i vekttap piller

Kostholdstilskuddet som er annonsert som en “fettforbrenner” lover underverker. “Øker stoffskiftet”, “optimaliserer skjoldbruskaktiviteten”, “øker varmeproduksjonen i kroppen” eller “får fett til å smelte” – disse løftene vekker høye forventninger.

Effekter på kroppens egen fettforbrenning er avvist av European Food Safety Authority (EFSA) som vitenskapelig usikre og derfor ikke godkjent av EU som såkalte helsepåstander.

En liten studie med unge, sunne voksne har vakt mange overvektige forhåpninger om at Synephrine, men lar kiloene tromme. Resultatene var strengt tatt ganske edruelige: hos noen mennesker var det ingen effekter, og hos de andre deltakerne var det bare med ekstra trening for å endre fettforbrenningen. Uten ekstra trening var det ingen forskjell for en kontrollgruppe som ikke tok synephrine.

Fra et rent matematisk synspunkt kunne man oppnå et vekttap fra fett på maksimalt 1 kg per måned, men det forble uklart hvilke helsemessige konsekvenser som ville ha en gjentatt anvendelse. En inntaksanbefaling er heller ikke avledet på grunn av disse overbevisende resultatene.

Hva skal jeg se etter når jeg bruker Synephrine-produkter?

Synephrine virker som koffein på det kardiovaskulære systemet. Begge stoffene kan forsterke hverandre i sin virkning. Når de kombineres med koffein og synephrine, kan de forårsake høyt blodtrykk, søvnløshet, hjertebank eller til og med hjerteinfarkt. Hvis produkter som inneholder synephrine og koffein blir annonsert som “rent urte”, betyr ikke dette nødvendigvis at de kan klassifiseres som trygge.

Synephrine må ikke tilsettes kosttilskudd isolert sett, men det kan være inkludert, f.eks. som en naturlig ingrediens av ingrediensen Citrus Aurantium.

Siden høye doser er klassifisert som utrygge av Federal Institute for Risk Assessment (BfR), bør kostholdstilskudd generelt ikke inneholde mer enn 6,7 mg synefrin per dag. Det er omtrent den samme mengden du kan spise med tradisjonell mat med mye synephrine. Imidlertid inneholder mange kosttilskudd betydelig høyere doser og klassifiseres derfor av myndighetene som ikke sikre. Dette tar hensyn til at du er målgruppen for slike produkter, spesielt når du trener mye og ditt kardiovaskulære system allerede er anstrengt. Dette gjelder spesielt når det gjelder overvekt.Det europeiske hurtigvarslingssystemet for mat og fôr (RASFF) har rapportert om mange kosttilskudd med uakseptabelt synephrine (ofte i kombinasjon med koffein) de siste årene. I mange av disse produktene ble ikke stoffet gitt til tross for høye doser eller gjemmer seg bak ingrediensen bitter appelsinekstrakt. De bestemte synephrinnivåene av f.eks. Imidlertid går 8000 mg / kg produkt langt utover de mulige mengdene med naturlige ingredienser.

I tillegg kan synefrin, koffein og andre planteekstrakter utgjøre en risiko for deg fordi de samhandler med medisiner.Jo høyere mengde synephrine og koffein, jo høyere er risikoen for disse produktene for deg. Hvis det mangler ingredienser i ingredienslisten, bør du avstå fra å spise bedre.

Hva er Synephrine?

Planteforbindelsen synephrine er et biogenisk amin og kjemisk relatert til efedrin. Det forekommer i skallet og i kjøttet av bitter appelsin (også Pomeranze eller Citrus aurantium). Innholdet er høyere, jo mindre og mer umoden er frukten. Du kan også ta Synephrine på søte appelsiner, mandariner, klementiner og sitroner og deres juice. Fruktene til det bitre appelsintreet er veldig sure og bitre, slik at de ikke blir konsumert direkte, men blir videreforedlet til syltetøy og sirup. Fra det tørkede skallet lages bakingrediensen Orangeat. Likører som Cointreau eller Curacao produseres basert på frukthuden og fruktjuicen fra bitter appelsin. I kosttilskudd er Synephrine vanligvis i ingrediensen bitter appelsin- eller sitrusurantiumekstrakt.

 

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70